Diamonds @ Catalunya Baseball Week 2020

Na enkele gezamenlijke team trainingen in de hal nog in Amsterdam was het eindelijk dan zover: We gaan de Velden op! Eerst nog even met z’n allen 1500 km vliegen maar dan heb je ook wat. 19 graden met soms een fris windje waarbij zitten in je T-shirt op de tribune toch nog net te gewaagd was. Ideale temperaturen voor de boys op het veld om hun potjes af te werken. U13, U15 & U18 deden dat dan ook met veel overtuiging en toonden zich in de eerste twee dagen dan ook ‘The team to beat!’

Voor de U13 was geen team te sterk helaas hebben ze tegen de Duitse nationale academie waar ze eerder van wisten te winnen in de finale na een spannende strijd nipt verloren. Een zeer verdiende tweede plek en heel veel leerzame momenten voor spelers en coaches.

Ook de U15 speelde schitterende dominante wedstrijden en moest uiteindelijk net het hoofd buigen voor de soms net iets te hard spelende Italianen in een finale waar ze zeker hebben bewezen een team te zijn dat klaar is voor de competitie.

‘Last but not least’ de U18 die geweldige tegenstanders hebben gehad die er allemaal op gebrand waren om dat wedstrijdje tegen ons te winnen. Dat betekend we op hun beste pitchers mochten slaan en dat is natuurlijk alleen maar weer mooi voor de training. De laatste wedstrijd dachten de mannen van de Franse honkbal academie in Toulouse de pot toch nog naar hun hand te kunnen zetten, maar in de gelijkmakende beurt laatste inning wisten onze jongens er toch nog een 6-6 gelijkspel van te maken.

Zie de onderstaande links voor alle uitslagen:

U12:

http://www.fcbs.cat/campionat/2020/U12/res.php

U15:

http://www.fcbs.cat/campionat/2020/U15/res.php

U18:

http://www.fcbs.cat/campionat/2020/U18/res.php