Evaluatie Diamonds Aspiranten 1e seizoenshelft 2018

Na het behalen van het kampioenschap vorig jaar en een goede trainingsperiode in de winter waren de verwachtingen bij de spelers hooggespannen. De  oefenperiode was kort en er moesten maar liefst 6 spelers “ingewerkt” worden.

De eerste wedstrijden waren close, maar vielen helaas vaak net de verkeerde kant op. Het geloof en vertrouwen bij de staf was er vanaf het begin. Iedereen groeide in de trainingen en wedstrijden en dan komen de punten vanzelf.

De jonkies maakten snelle aanpassingen en de ouderen pakten steeds beter in hun dragende rol in het team. In de tweede speelronde wisten we al wekelijks punten van de koplopers af te snoepen en inmiddels heeft Diamonds aspiranten zich redelijk vast op de 3e plek genesteld. Beiden koplopers staan op gepaste afstand en dus kunnen we de laatste wedstrijden ons voorbereiden op de playoffs.

Tussendoor heeft een groot gedeelte van het team succesvol deelgenomen aan Pony en Little League. Ook hebben meerdere spelers zich in de kijker gespeeld voor de voorselectie van U15. Luca, Sebastiaan en Emilson zijn ook daadwerkelijk mee met de selectie voor het WK in Panama.
Bij terugkomst zullen zij direct doorreizen naar het MLB-camp in Regensburg.

Zoals vooraf gehoopt en verwacht zullen Luca en Sebas na terugkomst de definitieve overstap naar de Junioren maken. Dat betekent nog meer speelkansen voor de overige spelers. Jamie Beerman, die een uiterst succesvol EK U12 en BATC heeft meegemaakt, zal vanaf nu zo vaak
mogelijk meespelen om alvast aansluiting te vinden voor volgend jaar.

We maken ons op voor de rest van het jaar – a lot of baseball left!

De staf van de aspiranten