Evaluatie Diamonds Junioren 1e seizoenshelft 2018

Met het doorstromen van een talentvolle groep van derdejaars aspiranten, in combinatie met de tweede – en derdejaars junioren, was het al snel duidelijk dat met dit team rekening gehouden
moest worden.

Helaas waren twee startende pitchers (Naut en Dylan) vroeg in het seizoen geblesseerd, hetgeen uitstekend opgevangen werd door de andere pitchers (Sebastian, Chris, Lucas, Jelle en Marijn).

De meeste wedstrijden werden gewonnen, zij het in het begin  geregeld met minimaal verschil. Het team toonde aan om een kleine voorsprong vast te kunnen houden of terug te kunnen komen vanuit een achterstand. De slagploeg presteerde wisselend, met uitzondering van Jelger, die de pannen van het dak sloeg. Ook Tariq en Dylan hadden er zin in en sloegen beiden meerdere dubbels. Sebastian ontpopte zich als een uitstekende starter waar slagploegen moeilijk vat op kregen.

De meeste spelers speelden ook mee met andere clubs – o.a. Pioniers, Pirates, Hawks, Thamen, Herons, Dodgers en RCH. De coördinatie verliep op een enkele uitzondering na uitstekend met deze teams en onze spelers werden zonder uitzondering zeer gewaardeerd. Wij vinden het nuttig en belangrijk dat spelers in deze leeftijdsklasse zoveel mogelijk spelen en ook kennis maken met senioren als tegenstanders.

Na 22 wedstrijden staan de Diamonds Junioren op de gedeelde eerste plek met angstgegner Scimitars, die wel 4 wedstrijden minder hebben gespeeld. In de zomerstop doet een groot deel van de spelers mee aan diverse evenementen: BATC, Senior League, Colt World Series, EK U18 en het Haarlem International Baseball Tournament.

We kijken uit naar een goed slotakkoord in de competitie!

De staf van de junioren.