PONY League 2017 (Praag)

Holandsko verovert Praag

Met maar liefst zes teams in twee leeftijdscategorieën (U14 en U16), waarin alle academies ruim vertegenwoordigd waren, heeft Holandsko in Praag het Pony League EK gespeeld. Alle teams speelden zes wedstrijden, drie in hun pool, kwartfinales, halve finales en finales (of plekken lager in de ranglijst. De weersomstandigheden waren per uur wisselend, van stralende zon, tot barre kou, maar wonder boven wonder gingen alle wedstrijden door.

De U14 wedstrijden werden gespeeld bij de Tempo Titans op aspirantenvelden en de U16 wedstrijden bij Praag Eagles op seniorenvelden. De organisatie was prettig en goed, de hamburgers en cappuccino smaakten prima en de stemming op de velden en tribunes zat er goed in. Er werden fraaie staaltjes honkbal ten toon gespreid, hoewel er ook enkele teams meededen waarvoor het publiek zijn hart vasthield of daar geen gewonden gingen vallen. Voor hen was meedoen belangrijker dan winnen en waren er enkele monsteruitslagen. Gelukkig waren er de toepasselijke mercy rules (20 punten – 2 innings, 15 punten – 3 innings, 10 punten – 4 innings) die regelmatig werden toegepast.

Zowel bij U14 als bij U16 ging de kampioenstitel uiteindelijk zeer verdiend naar onze Nederlandse jongens (respectievelijk naar Orange Lions en Flying Dutch), waarmee we een fraai visitekaartje achterlieten in Tsjechië. Dankzij deze overwinningen mogen beide teams deelnemen aan de Pony League WK finales in augustus in de VS. Hoe gaaf is dat! Voor de Diamonds deden bij de Orange Lions mee Ayran, Jair en Emilson en bij de Flying Dutch Naut, Thomas, Dylan en ex-Diamonds Tyler en Scott. We zijn apetrots op jullie mannen! Dat geldt zeker ook voor alle andere Diamonds die meededen. Speciale aandacht nog voor Jelger die een dikke bom (jargon voor homerun) sloeg op een groot veld bij zijn team en Scott die beste pitcher van het toernooi werd.

Dank aan alle ouders en familie die meereisden naar Praag om aan te moedigen. Werd door de spelers zeer gewaardeerd. Speciale dank gaat uit naar Pascale die een dagtaak heeft gehad om de organisatie in goede banen te leiden, niet alleen voor de Diamonds, maar eigenlijk voor alle deelnemers. Om met de woorden van Erica te spreken – Pascale, je bent een kanjer!

~ Peter Kwakernaak

 

Via de volgende links kun je nog meer informatie en foto’s vinden: