Succesvolle Diamonds spelers tijdens BATC 2018!

Van 22 t/m 27 juli werd op de velden van de Twins in Oosterhout het jaarlijkse internationale toernooi “Battle at the Castle” gespeeld. Er werd in drie verschillende leeftijdscategorieën gespeeld. Er was een toernooi voor spelers U12, U15 en voor het eerst dit jaar, U18. Ook dit jaar deed er weer een aantal spelers van de Diamonds mee en met succes!

Bij de jongste groep van spelers tot 12 jaar deed Diamonds prospect Jamie Beerman mee bij het team van de Bombers. Hij speelde echt heel erg goed en werd na afloop uitgekozen tot MVP van het toernooi. Tevens werd hij winnaar van de Golden Glove.

Bij de jongens U15 speelden Finn Kragt, Connor Prins en Raphaël Smeenk samen in het team van de Vikings. Luca Pastor verdedigde de kleuren van de Dragons en zijn broer Thibaut droeg het blauwe shirt van de Chargers. Connor Prins bekroonde een goed toernooi met een echte homerun (zijn eerste bal echt het veld uit geslagen). Luca zat zeer goed te catchen bij de Dragons en nam ook deel aan de homerun derby. Hij overleefde daarin de eerste ronde met vijf bommen van homeruns, maar kwam in de tweede ronde helaas niet verder dan één homerun. De finale U15 ging tussen de Dragons en de Chargers (dus Luca tegen zijn jongere broer Thibaut). Het waren de Chargers van Thibaut die uiteindelijk na een spannende finale winnaar werden van het toernooi.

Aan het toernooi U18 deden ook zes spelers van de Diamonds mee. Sebastian Kok en Jelger Algra speelden bij de Patriots, Thomas Kwakernaak bij de Dukes, Jelle van der Lelie en Lucas Vos droegen de prachtige houthakkershirts van de Lumberjacks en Ayran Araya Lemaire was ingedeeld bij de Titans.

De wedstrijden werden in soms tropische temperaturen gespeeld. Op de warmste dag van het toernooi speelden de Lumberjacks zelfs twee wedstrijden. Zowel Lucas, als Jelle, moesten die dag als startende werper optreden bij bijna 40 graden. Hun optreden was zichtbaar zwaar, maar verdiende ongelofelijk veel respect. Ze wonnen allebei hun wedstrijden op die warme dag en wisten daarmee door te dringen tot de finale die een dag later werd gespeeld. Daarin namen ze het op tegen de sterke Dukes van Thomas Kwakernaak. De finale werd een simpele 11-1 zege voor de Dukes. De Lumberjacks hadden hun krachten duidelijk een dag eerder al verspeeld.

Naast het goede werpen viel Jelle van der Lelie ook op aan slag. Hij sloeg in totaal 5 uit 11 met twee doubles en een triple. De meest succesvolle speler was zonder twijfel Sebastian Kok. Ook hij heerste weer op de heuvel, maar deed ook aanvallend van zich spreken. In de wedstrijd tegen de Lumberjacks sloeg Sebastian een echte homerun! Dat deden slechts drie spelers dit toernooi en dat leverde Sebastian een mooie prijs op: een Maxbat knuppel. Maar het werd voor Sebastian nog mooier toen hij werd verkozen tot MVP van het toernooi. Naast een mooie oorkonde ontvangt Sebastian tot zijn 18e per seizoen 3 Maxbat knuppels! Gefeliciteerd Sebastian! Jelle en Sebastian werden bovendien nog gekozen in het All Star Team. Iedere coach kon drie spelers uit zijn team hiervoor aanwijzen. Een mooie erkenning voor een goed optreden van onze junioren werpers.

Volgend jaar is er weer een Battle at the Castle. Het blijft een prachtig toernooi met honkbal van hoog niveau. Voor meer info en statistieken, kijk op www.batcbaseball.eu.