Unicorns – Diamonds 22-4-2017

We hebben in dit nieuwsbericht een mix van wedstrijdverslagen van het openingsweekend van de 2017 competitie. Van de Junioren wedstrijden hebben we een gallerij met foto’s en van de Aspiranten wedstrijden hebben we van de ouders van Randy een mooi verslag ontvangen. Veel lees- en kijkplezier dus!

Capelle aan den IJssel, 22 april 2017

Vandaag is het opening day bij de Academy’s

Diamonds spelen vandaag uit bij 010, of beter bekend als de Unicorns.

Twee weken geleden werden zowel de junioren als de aspiranten met een verliespartij terug naar gestuurd, we moeten dus aan de bak vandaag.

Bij aankomst bleken de junioren de punten gedeeld te hebben, een prima begin dus.

GAME 1

Om 15:00 uur is het de beurt aan de aspiranten, na twee snelle nullen komen Emilson en Jair door met back to back doubles en zo komen we 0 – 1 voor.

Coach Michel laat Jelle starten en dat gaat super de 1e inning, drie up en drie down !

Onze tweede slagbeurt begint met een ground-out, een hit van Randy en een fielder’s choice. Dan volgt er een onvervalste “two out rally”, met hits van Raphael aka Raffa, Sebas en Lucca. We lopen uit naar 0 – 3 en komen zelfs op 0 – 4 wanneer Sebas scoort op een wild pitch.

Gelijk twee komen de Unicorns goed terug door gelijk met een triple en een double door te komen. Ze scoren hun eerste run en op de ground-out ook hun tweede. Maar zo hot als ze beginnen weet Jelle met behulp van zijn veld ze ook weer af te koelen, 2 – 4 na twee innings.

Top drie sneuvelt onze 1e slagman door vang 8. Ayran krijgt 4-wijd en steelt meteen twee, een ware running game vandaag, lots of steals !  Jelle slaat een mooie hit en Randy wordt hit by pitch en zo hebben we de honken vol. Op een wild pitch schuiven alle lopers op en scoort Ayran de 2 – 5, vlak daarna gaat op de tik van Marijn hun 2e honkman in de fout en komen Jelle en Randy ook over de plaat. Als de derde nul valt is de score opgelopen tot 2 – 7 voor de Good Guys !

Unicorns weer aan slag en na een walk maakt ons veld heel goed de force-out op twee, Ayran naar Raffa. Toch starten ze een heuse rally met twee doubles en een single en komen terug tot 4 – 7 en kans op meer met lopers op twee en drie. Het geluk is echter met ons, de volgende slaat een linedrive naar drie waar Randy een mooie catch maakt en vervolgens op het 3e honk stapt voor de un-assisted double play. Geluk dwing je ook een beetje af, zeker zoals we vandaag spelen !

De Unicorns hebben hun pitcher vervangen en daar krijgen we geen vat op, al snel moeten we het veld weer in.

Ook Jelle zit aan de pitch limiet en dus aan Lucas de taak om de winst veilig te stellen. Hij staat een hit toe, maar krijgt van zijn veld een MLB double play 4-6-3. Raffa naar Ayran naar Emilson, BAM twee nullen ! De volgende slaat een pop-up in fout gebied die vakkundig door Emilson gevangen wordt, op naar de laatste inning.

Eens kijken of we nog wat insurance runs kunnen scoren, maar helaas drie up en drie down.

Lucas en zijn veld zullen ons de laatste drie nullen moeten bezorgen. De eerste sneuvelt onmiddellijk door een actie 4 – 3, de volgende krijgt 4-wijd maar sneuvelt door een fielder’s choice, one more to go ! Lucas neemt zelf de laatste nul voor zijn rekening door een lekkere strike-out.

Game over, 4 – 7 voor de Diamonds

GAME 2

We komen meteen furieus uit de start blokken. Hoewel Sebas zijn linedrive wordt gevangen is het een voorbode wat komen gaat. Een 4-wijd, een hit by pitch en een mooie hit van Jair zorgt voor de 1e run. Op een ground-out scoren we de 2e run, maar de koek is nog niet op. Strakke linedrive hits van Emilson en Randy zorgen dat de score oploopt naar 0 – 4, een prima 1e inning.

Marijn is onze starter voor game 2 en ook hij begint scherp. Alle aan slag sneuvelen, twee mooie veld akties en een strike-out en we kunnen weer gaan slaan.

Er volgt een wat rommelige inning met een foutje en een hbp, maar tot scoren komen we niet.

Unicorns daarentegen beginnen sterk met twee hits en scoren even later op een foutje, wel heeft Jair de eerste nul gemaakt met een prima catch in midfield. Marijn neemt de 2e nul voor zijn rekening en opnieuw Jair met een running catch maakt een einde aan het Rotterdamse gevaar.

Top drie begint met twee veldfouten van de Unicorns en een harde hit van Emilson zorgt voor ons 5e punt. Er volgt een fielder’s choice waarop we verder uitlopen. Een vang 7 en een caught stealing voorkomt erger voor de Unicorns, het staat inmiddels 1 – 6

Unicorns krijgen direct een loper door een 4-wijd, maar de volgende sneuvelt door een roller naar het 1e honk. De loper staat inmiddels op twee, maar door een fenomenale pick-off Marijn naar Ayran pikken we die er af …….. WAUW !!!!

Na nog een paar walks zit Marijn aan zijn pitch limiet en wordt vervangen door Raphael. Een wild pitch en een hit zorgen voor een Rotterdams punt, maar prima D-Fense van Ayran brengt verlichting, 2 – 6 na drie innings.

Unicorns hebben een verse pitcher en net als in game 1 krijgen we daar weinig vat op. We peuteren en een 4-wijd uit, maar verder dan het 1e honk komen we niet.

Maar ook Unicorns stuit op de sterk gooiende Raphael en zijn veld. Een strike-out, een comebacker en Jair “weer” in het midfield en de benodigde drie nullen zijn alweer gemaakt, nog steeds 2 – 6

Emilson walks en steelt twee, maar twee goede catches houden ons van scoren. Een E6 en een wild pitch zorgt dat we twee en drie bezet krijgen, helaas blijft de hit uit en strandden ze daar.

Gelijk vijf en dus drie nullen scheidden ons van een dubbele overwinning. Mooie akties van Ayran en Tariq zorgen direct voor twee nullen, nog een mannen !

Misschien voelen ze dan toch wat spanning, er volgt een hbp en een harde hit. Door een glipper volgt er een balk (schijn) en zo komen de lopers op twee en drie. Raphael maakt een einde aan alle Rotterdamse hoop …….. STRIKE-OUT!!!

Game over:  2 – 6 voor Amsterdam