Winterschool 2021

Specialistisch trainen met je leeftijdsgenoten.
De KNBSB heeft meer dan 30 jaar geleden de WINTERSCHOLEN opgezet.
Het programma bestaat uit 6 trainingen van 1,5 uur onder leiding van professionele toptrainers. Michel Aussems (KNBSB en Amsterdam Diamonds Baseball Academy) is coördinator en net als de andere hoofdinstructeurs sportdocent van beroep.
De trainingen zijn een kennismaking met het KNBSB talentenprogramma in voorbereiding op de nationale teams en eventueel de Baseball Academy.
Vrijwel alle huidige spelers uit de nationale jeugdteams hebben de WINTERSCHOLEN en het Future Stars (zomerprogramma) gevolgd, waarbij diversen zelfs in het Nederlands team spelen of een profcontract bij een MLB club getekend hebben.

Wat mag jij verwachten?
Naast enthousiaste, bekwame instructeurs en leuke uitdagende trainingen, krijg je na afloop een voortgangsrapport. Je kunt als je geboren bent in 01-10-2006 t/m 2013 inschrijven voor één van de volgende 3 onderdelen:
– Pitching & Hitting
– Catching & Hitting
– Fielding & Hitting

De kosten voor de trainingen zijn € 80,- per speler per onderdeel.

Waarom kom je speciaal bij òns trainen?
1. Er zijn minimaal  2 begeleiders per 10 deelnemers! Bij het slaan zelfs 4!
2. De hoofdinstructeurs zijn gediplomeerde sportdocenten! De overige instructeurs zijn ervaren trainers binnen de academy, zij en de  extra begeleiders zijn (ex)spelers van de Academy.
3. We trainen a.h.v. de nieuwste inzichten in motorisch leren, direct aansluitend op Visie op Jeugd en het Future Stars programma.
4. Tevens kijken scouts of je kan worden uitgenodigd voor de try-out van het Future Stars programma (8-13 jaar).

Organisatie
Diamonds Amsterdam Baseball Academy

Waar
Sportpark Ookmeer, Herman Bonpad 5, Amsterdam
(dit is het honkbal complex van de Amsterdam Pirates)
BP Sports Center
Er wordt getraind in het BP Sports Center waar onder andere de Nationale selecties Honk- en Softbal ook vaak hun trainingen afwerken. Er kan daardoor worden getraind zoals je je wedstrijden speelt. Met super kunstgras, hoge batting cages, perfecte slagmatten en pitch heuvels.

Wanneer
6 Zaterdagen
Vanaf 6 november t/m 11 december 2021
Pupillen tussen 10.00, 11.30 en 13.00 (3 blokken)
Aspiranten: 14.30 (bij grote inschrijving mogelijk ook 13.00 uur).
Spelers van 1 vereniging worden per definitie in het zelfde tijdsblok ingedeeld.

Vragen of informatie?
Als je vragen hebt of meer informatie wilt hebben, kun je een bericht sturen naar michelaussems@ziggo.nl

Inschrijving

Na overweldigende belangstelling zitten we inmiddels al helemaal vol voor de reeds geplande groepen. We onderzoeken momenteel of we extra mogelijkheden kunnen creëren. Momenteel is dus de enige mogelijkheid je interesse voor deze mogelijkheid kenbaar te maken door een bericht te sturen naar Michel Aussems via michelaussems@ziggo.nl . Mochten er plekken beschikbaar komen of er een mogelijkheid bij komen zal hij contact opnemen met de volgende op de belangstellingslijst.