Diamonds @ WorldCup U18 in Zuid Korea

Vanochtend vroeg vertrok de selectie van het Nederlands Koninkrijksteam U18 naar Zuid Korea om deel te nemen aan het WK. Onze jongens hadden zich geplaatst voor dit WK door vorig jaar ongeslagen Europees kampioen te worden in Italië. Aan het U18 wereldkampioenschap nemen twaalf landen deel, waarbij China een wildcard heeft ontvangen. Het Amerikaanse continent wordt vertegenwoordigd door de Verenigde Staten, Panama, Canada en Nicaragua. Uit Azië komen gastheer Zuid-Korea, Chinese Taipei en Japan. De andere deelnemers zijn Zuid-Afrika, Australië en Spanje. Het toernooi start op vrijdag 30 augustus en duurt tot en met zondag 8 september.

De selectie van Manager Eric de Bruin telt 20 spelers, waaronder drie oud spelers van de Diamonds Amsterdam: Naut Kragt, Scott Prins en Chris Stuart. Namens het bestuur, alle Diamonds spelers, staff, begeleiding en ouders wensen wij onze jongens samen met hun teamgenoten ongelofelijk veel succes en plezier in Zuid Korea. 

Ongetwijfeld zullen velen de wedstrijden live willen volgen via allerlei sociale media. Hieronder de officiële link met het programma, de team rosters en meer informatie:

https://u18bwc.wbsc.org/en/2019