Europees Kampioen

ScreenShot143

Het Nederlands AA team (U16) is in Jablonec, Tsjechie, Europees kampioen geworden. Het team onder leiding van Jim Schuster had twee Diamonds in de gelederen, pitcher Timo van Lingen en tweede honkman Kjell van der Voort. Beide spelers pakten hun speel minuten mee in de vijf wedstrijden die het team speelde in Jablonec. 

ScreenShot144Na grote overwinningen in de poulefase (17-0 tegen Oostenrijk, 20-1 tegen Oekraïne, en 15-1 tegen Duitsland), moest Rusland er met 11-1 aan geloven in de halve finale. Het Nederlands U16 team kwam vervolgens Duitsland, dat gastland Tsjechië versloeg in de andere halve finale, in de finale weer tegen. Na een 1-0 voorsprong kwam Duitsland o.a. via een 2-run homerun op een 4-1 voorsprong in de eerste inning. Tot aan de zesde inning keek Nederland tegen een 5-4 achterstand aan, om vervolgens in de laatste twee inningen orde op zaken te stellen, en de finale verdiend met 10-5 te winnen.

ScreenShot145De finale was een mooie afsluiting van een prachtig toernooi. Een sterk Nederlands team liet prachtig veldwerk zien, en een enorm slaggeweld. Alle drie de individuele prijzen – voor beste pitcher, beste slagman en MVP, gingen naar Nederlands spelers.

 

ScreenShot146